C vitamini deposu Kızılcık o kadar faydalı bir meyve ki sağlık için bol bol tüketmek gerekiyor. Ama bildiğiniz gibi tadı biraz mayhoş. Bol ve ucuz bulunan bir meyve de değil maalesef:( Mevsiminde olmuşlarını bulunca tüketmek gerekir diye düşünüyorum. Pazardan 1kg almıştım ve marmelat yaptım güzel de oldu. Denemek isterseniz şuan tam mevsimi kaçırmayın derim;) Gelelim kolay tarifimize :
Malzemeler:
1 kg olgun kızılcık
1 bardak su (haşlamak için)
1 çay bardağı su (pişirme sırasında eklemek için)
4 bardak şeker (tepeleme)
1 limon
Kızılcıklar iyice yıkanır ve bir bardak suda yumuşayana kadar haşlanır.
Büyük delikli telli süzgece alınır ve altına genişce bir kap koyulur. Çekirdekleri kalana kadar ezme işlemine devam edilir.
Elle ezme işlemini yapmak daha kolay oluyor..
Çekirdeklerinden kurtulduk üstte kaldı çok şükür:)
Kalan görüntü koyu pembe salça gibi :)
Haşladığımız aynı tencereye koyulur ve 4 bardak şeker, 1 çay bardağı (dolu) su eklenerek kaynatılır.
1 limon suyu ilave edilir.
45-50 dk. kadar kaynatılır.
Karıştırmaya devam ederseniz dibi tutmaz. Aman dikkat çok fazla sıçrama yapıyor yanmamaya dikkat edin;)
Köpüklerini aldıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.
Biri büyük biri küçük iki kavanoz çıktı
Soğuduktan sonra servise hazır. Kahvaltılarda kaymak ile tüketmek güzel oluyor. Afiyet olsun:)
Not: Soğudukça daha çok koyulaşıyor kıvamı
Kızılcık idrar yolları enfeksiyonlarına çok iyi geliyor. Kızılcığın diğer faydalarına ulaşmak için : TIKLAYINIZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)