1 Ekim 2013 Salı

Ortaya Karışık Fotoğraflar

Selamun Aleyküm,
Bu yazım tamamen ortaya karışık fotoğraflardan oluşmaktadır.
Nereye gittim, ne yedim , ne gördüm..

Normalde mantarı çok seven birisiyimdir. Ama marketlerde satılanların dışında hiç almadım güvenerekten.
Sakarya'da yediğim lezzetli kanlıca mantarı. Pişmeden önce turuncu ve iri gövdeli. Piştikren sonra ise bu şekilde..Ben çok sevdim:)

Yine ilk kez denediğim bir lezzet: Hünnap Yeterince bilinen bir meyve değil ve pahalı da.Görüntüsü iğdeye benziyor ama içi yeşil elma renginde tadı da tatlı. Şahsen ben İstanbul'da iken pazarda görmedim hiç. Alan var mı acaba aranızda? (İngilizce adı: jujube )


Lüks lambası: Yine ilk kez gördüğüm bir aydınlatıcı. Piknik tüpüne monte edilmiş üst kısmı camdan oluşuyor. Fotoğrafı çeviremedim kusura bakmayın.

Geçen pazar kahvaltıya Çiçekliköy'e gittik. Çok büyük bir yer ama nasıl kalabalık bir görseniz..
Çiçekliköy Manisa -İzmir karayolu üzerinde. Manisa'dan 15 dk. uzaklıkta. Bornova'ya 5-6 km mesafede.  Sadece kahvaltı değil yemek yemek için de gidilebilecek restaurantlar var. Doğayla içiçe yemyeşil bir yer..Bir de milli park var bu köyde ancak giriş ücretli.


Topkek pastası: Pratik ve lezzetli bir tatlı. İsteyen olursa tarif paylaşabilirim daha sonraki postlarımda



Eti Hoşbeş misket limonlu gofret: Gofret severleri görelim :))

Manisa Turgutlu'da Sevilen Otel'e bağlı Sevilen Balkaymak 'da kahvaltı sonrası getirilen kahve-soda-çikolata üçlüsü çok iyiydi. Çalışanlar da güler yüzlü daha ne olsun:)

2 yorum:

  1. Bizde şimdi yedik kanlıca mantarını.Sakarya tarafındada var olduğunu bilmezdim.Burlara mahsus sanıyordum.Ben biraz çekinerek yerim mantarı.Ama şu bir gerçek ki mantarların en lezzetlisidir.Afiyet olsun sizede....

    YanıtlaSil
  2. ooo afiyet olsun bakalım. çok sveerim kanlıcayı iki senedir yemiyordum şimdi tam zamanı yağmurdan sonra Bolu ormanlarında çok olur. Ah canım görmeyeli kaç sene olmuştur hatırlayamadım lüks (lökös)ü :))) çocukken ne çok elektrik kesintisi olurdu hiç eksik olmazdı evlerden çocukluğumun en çok hatırladığım şeylerinden. :))

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)