3 Ocak 2013 Perşembe

Son Düzlük Yorumları _ 2


İbrahim Tenekeci'nin şiirlerini severim. Yalın , gösterişten uzak yazılmasına karşın etkileyici gelir kimi satırları bana..
Yazar kişilik olarak da mütevazi yaşamayı seven fakat mütevazi yaşarken kişiliğinden de ödün vermeyen bir ruha sahip..Ne güzel kararlı olabilmek ve o yolda gelen herşeyden Allah rızası için razı olabilmek ve devam etmek..

Şiir kitaplarının yanı sıra deneme kitaplarını da almıştım geçen yıl kitapyurdu.com sitesinden. İyi ki de almışım diyorum :) Güncel olaylar hakkında derlediği düşünce yazılarından oluşan bu kitabı okurken farklı bilgilere de erişmek mümkün ; mesela meyveler arasında yalnızca Vişne'nin kökeni Anadolumuz'dan geliyormuş. Diğer birçok bitki orta asya, mezopotamya ve arap iklim kuşağından geliyormuş. Buna rağmen çokça tercih edilen bir meyve değil. 

Ama biz ailece çok severiz kışın da yiyebilmek için poşet poşet dolaba atar annem. İster meyve niyetine ye ister pastada kullan..
Kitaba yeniden dönecek olursam 2005 yılında  yaşanan olaylardan esinlenerek yazılmış ve yazarın popülarizme olan karşıtlığını keyifle okuyacaksınız. Sıkılmak da yok sonuçta her bir deneme 2-3 sayfadan oluşuyor. Keyifli okumalar dilerim. Selametle...

Sıradaki kitabım doğum günümde edebiyat ve tarih öğretmeni olan arkadaşım K.Y tarafından hediye edilen Necip Fazıl'ın Hz. Ali kitabı haydi bismillah ... :)


2 yorum:

  1. son düzlük şu sıralar yeni başladığım kitap hemide imzalı :) bence de gayet hoş olmuş

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)