9 Şubat 2013 Cumartesi

Hz.Ali - Necip Fazıl - Kitap Yorumları 3

Kitabı hediye eden arkadaşım K.Y'ye teşekkür ederekten yorumlarımı paylaşmak isterim. 

Peygamber efendimiz (s.a.v) ve sahabilerin hayatlarından kesitleri içeren tarihi bir kitap olduğu için oldukça ilgimi çekti. Hz. Ali'nin hayrı ve sabrı tavsiye edip; kötülük ve şerden uzak durmaya çalıştığı hayat öyküsü eminim sizin de ilginizi çekecek. Halifelik seçiminde yaşanan olaylar ve Hz. Ali'nin tavrı, bedir,uhud ve hendek savaşları, hudeybiye ant., hayber , hicret, umre kazası, mekkenin fethi, Muaviye'nin yaptıklarına dair birçok bilgiyi aktarmaya çalışmış. Cemel vakası ile ilgili kafamda soru işaretleri oluştu bu konuyla ilgili başka kitapları da okuyarak aydınlanmak istiyorum. Net bir olguya ulaşmak %100 mümkün olmasa da diğer yazarların yorumlarını da okumak istiyorum, kafam karıştı çünkü. Bazı bölümleri okurken hüzünlenip ağlamamanız mümkün değil :(...

Muaviye her ne kadar Hz.Ali'ye kötü şeyler yaşatmış olsada bir sahabidir ve Peygamber efendimizi görmüş, konuşmuş bir insandır. Bundan niyetle hakkında kati fikir sahibi olamayacağımız için iyiye yormak gerektir.

Hz.Ali'nin en çok sevdiğim sözlerinden birisi: " İnsan cahili olduğu şeyin düşmanıdır." Bu sözü hatırladıkça islama ve onun gerektirdiklerine önyargılı yaklaşan kişilerin durumu kafamda yankılanıyor..Öğrendikçe seversiniz, sevdikçe de aşkınız artar..mesele bu..

Kitabın son sözlerinden bazıları ise şöyle :
MALUM DAVADA HAZRET-İ ALİ MUTLAKA HAKLI, HAZRET-İ MUAVİYE DE HAKSIZ DEĞİLDİR!...

Hadis meali: <<Aliye muhabbet, bana muhabbettir. Bana muhabbet, Allahü teâlâya muhabbettir. Aliye düşmanlık, bana düşmanlıktır. Bana düşmanlık ise, Allahü teâlâya düşmanlıktır.>>

2 yorum:

  1. Öncelikle gerçekten çok iyi bir seçim; şu devirde çoğu insanlar çok basit kitap okuyorlar.. Çok güzel yazmışsınız.. başarılarınızın devamını dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim okumamışsanız okumanızı tavsiye ederim hoşgeldiniz bloguma ;)

      Sil

Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)