4 Eylül 2013 Çarşamba

Profiterol Tarifim / Profiteroles Easy Recipe

Profiterol en sevdiğim tatlılardan biridir. Mutfak deneyimim çok olmadığı için tecrübe etme şansım olmamıştı bugüne kadar. İşte o gün bugün dedim ve başladım yapmaya. Ama maalesef hamurum sündü ve tepsiye yayıldı. Sonuç olarak kabarmadı ayrıca eşim tarafından dalga konusu oldum:( ama vaz geçmedim ve ertesi gün tekrar denedim püf noktalarına dikkat ederek. Buyrun işte bu da benim tarifim =)


HAMURU İÇİN;

1 su bardağı su 
yarım su bardağı süt
 1bardak un
125 gr margarin 
3 adet yumurta 
Yapılışı:margarin eritilir ve üzerine su ilave edilir kaynayınca süt de ilave edilir ve tekrar kaynaktın sonra 1 bardak un elene elene tencereye dökülür. Bir yandan hızlıca karıştırılır ki hamur sönmesin. Un kokusu gittikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir yumurta eklenir ve blendırla çırpılır. Diğer yumurtalar da birer birer eklenerek çırpılır. Yoğun kıvamlı bir hamur elde edilir.Tatlı kaşığıyla alıp aralarında mesafe bırakarak yağlanmış tepsiye diziyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişiriyoruz. Piştikten sonra 20 dakika kadar fırının kapağını açmıyoruz ki hamurlar sönmesin.
İÇ KREMASI;
tepeleme 3 kaşık un 
5 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
¼ paket  toz krem şanti
1 paket vanilya






Küçücük hamurlar piştikten sonra kabarıp işte böyle pufidik hale geliyor:)






Çikolata sosu: Bimden aldığım çikolata sosunu arkasında yazılı miktarlara göre pişirin.



Soğuyan hamurların içi krema ile doldurulur.



Ve en son üzerine çikolata sosu dökülür.

Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun :))

Dikkat edilecek püf noktalar: 
*Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra  (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI SAKIN AÇMAYIN. 
*Yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmelidir. 
Ben blendırı kullandım.
*Bu ölçüler ile yaklaşık ikitepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız. İkisini aynı anda pişireyim derseniz alttaki tepsi pişmiyor bilginiz olsun ;)

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.
    Ben de bir gün denemek istiyorum ama beceremem diye tereddüt ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.. bu bloğu kaybettim sanıp üzülmüştüm :) melibo da gördüm sonunda :))

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi olmuş ellerine sağlık canım! çok severim profiterolü ne zamandır yaptığım yok.inan canım istedi. :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık blogunuzu takibe aldım banada beklerim amediam.blogspot.com sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık :) güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)