6 Kasım 2013 Çarşamba

Fıstıklı Pudingli Saray Lokumu Tarifim

Selamun Aleyküm ilk kez denediğim bir lezzet. Ama gönlümüzü kazanmayı bildi.
Geçelim pratik tarifimize;
Muhallebi yerine fıstıklı pudingi tercih ettim. Hem görsel olarak farklı görünüyor hem de lezzetli:)


Pudingi arkasında yer alan tarife göre pişiriyoruz.

Ayrı bir kapta 1 bardak sütle krem şantimizi hazırlıyoruz.

Borcamın tabanını hindistan cevizi ile döşüyoruz. Ben de fazla kalmadığı için bu kadar kullanabildim. Siz yoğun bir tabaka dökün daha hoş görünecektir.


Hindistan cevizinin üzerine pişirdiğimiz fıstıklı pudingi döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra buzdolabına koyalım ki katılaşsın. Yarım saat yeterli ama hızlı soğutmak istiyorsanız derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Buzdolabından çıkarıp üzerine krem şantiyi yoğun bir tabaka halinde sürelim.


En üste fındık (isterseniz ceviz de olur) parçacıkları serpelim bu bölüm içte kalacağı için zevkinize göre koyaabilirsiniz.

Ve yeniden donması için buzluğa alalım.

Servis yaparken şerit şeklinde kesip sarma yapalım. En alt en üstte , en üst en alta olacak böylece.

Afiyet şifa olsun (:

1 yorum:

  1. ellerine sağlık :) örgü içinde yakında paylaşımda bulunacağım inşallah canım :)

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)