31 Ağustos 2013 Cumartesi

Vişneli Muhallebi Tarifim / Pudding with Sour Cherry Sauce

Ne pişirdim bölümü için yayınlanacak bekleyen bir sürü tarifim var bunlardan biri de vişneli muhallebi. Muhallebi hem yapımı kolay hem lezzetli bir tatlı vişneyi ise sevdiğim için bu ikisini de içeren bir tarif.
Hadi bakalım buyrun :)

Muhallebi için: 
1 litre süt
1 su bardağı tepeleme şeker
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı buğday nişastası

Hepsi iyice karıştırılarak muhallebi elde edilir. Karıştırmaya devam edilir ki pütür pütür kalmasın,  fokurdayıp göz göz olmaya başlayınca altı kapatılır. Sıcak sıcak kaselere dökülür ve soğumaya bırakılır.

Telefonla çektiğim için görüntüler çok net değil kusura bakmayın ;)


Vişneli sosun hazırlanması:
2.5 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
göz kararı taneli vişne reçeli ( 3 yemek kaşığı kadar)
3.5 yemek kaşığı mısır nişastası
üzerini süslemek için hindistan cevizi



Hepsi iyice karıştırılır ve koyulaşmaya başlayıp göz göz olmaya başlayınca altı kapatılır. 



Soğuyan muhallebinin üzerine vişne sosu dökülür ve bu şekilde soğumaya bırakılır. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi dökülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.


Hepsi bu kadar :)) Afiyet şifa olsun...


3 yorum:

  1. Serpilciğim ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar. Tarifini deneyeceğim inşaAllah. Fakat 6 kaşık nişasta fazla gelmiyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Un koymadigimiz icin miktar iyi oluyor abla dene istersen simdiden ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  3. Ayy nasılda canım çektiii :)
    http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli, yorum yaptığınız için teşekkür ederim:)